Sindoh 3DWox štampač - Prva preporuka MIT FabLabs platforme

Institut za tehnologije Masačusetsa, čuveni MIT, u okviru svoje FabLabs platforme, među širokom ponudom 3D štampača na tržištu kao svoj prvi izbor ističe Sindoh 3D štampač 3DWox!

FabLabs mreža okuplja stotine laboratorija u celom svetu a centralni izvor informacija za nabavku opreme celoj mreži predstavlja centralni dokument preporuka za nabavku...

 

Mapa: FabLabs globalna mreža istraživačkih laboratorija

 

Šta je to presudilo da MIT odabere baš ovaj 3D štampač i preporuči ga profesionalcima bilo gde u svetu? Niska cena? Mnoge laboratorije imaju resurse i za daleko skuplje uređaje. Jednostavnost korišćenja? U istraživačkim centrima naučnici svakodnevno rade i sa daleko kompleksnijim uređajima. Kvalitet? Svaka od laboratorija verovatno ima i skuplji i moćniji uređaj kojim postiže dobar kvalitet... Možda je pravi odgovor - "sve to zajedno"?

 

Sindoh 3DWox štampač

 

3DWox je takozvani "plug-and-play" desktop štampač. Suštinski, to znači da je dovoljno da stavite kertridž sa filamentom, da utaknete USB sa fajlom za 3D štampu, i on vam isporučuje komad vrhunskog kvaliteta.

Amateri ga vole zbog izrazito niske cene, jednostavnosti softvera, internet konekcije, integrisane kamere i osvetljenja. Profesionalci i laboratorije rado koriste ovaj 3D štampač zato što ispunjava veliki deo zahteva za izradu komada i prototipova bez suvišnih podešavanja onda kada nisu preko potrebna.

 

NOVO!!! Sindoh 3DWox 2X!

 

Novu generaciju Sindoh štampača odlikuju brojne prednosti: 

  • veća dimenzija radne zapremine
  • dve glave za štampu
  • fleksibilna grejana metalna radna ploča za lakše odvajanje komada...

 

UPOZNAJ NOVI SINDOH >

 

Mi u Solfinsu volimo Sindoh 3DWox i zato što ga najlakše transportujemo na sajmove, predavanja i događaje :)

3DWox među drugim štampačima na štandu Solfinsa na Sajmu tehnike u Beogradu >> 3DWox na Solifns 3D CAD CAM događaju 2016 >> 3DWox na Solfins predavanju na Mašinskom fakultetu u Beogradu >>

 

Ukratko, svi vole Sindoh zato što konceptom i dizajnom liči na desetostruko skuplje 3D štampače, uz sve što uz to ide:

  • kompaktan dizajn bez mana koje prate uređaje sličnog cenovnog ranga (oštre ivice, loše dihtovanje, greške pri uklapanju omotača)
  • dobro izlovana komora koja omogućava kontrolisanu radnu temperaturu i visok kvalitet štampe
  • solidni robusni pokretni delovi koji rade svoj posao - i rade ga odlično!

 

 

Pomenuli smo i dodatke koje Sindoh čine jednim od omiljenih 3D štampača na tržištu:

  • integrisana kamera - jer uvek je dobro imati arhivu vašeg rada
  • integrisano osvetljenje - jer uvek je lepo gledati kako napreduje rad
  • internet konekcija - jer možete ostaviti štampač da radi i na sastanku prikazivati dokle je stigao...

Suština prednosti Sindoh 3DWox štampača u odnosu na druge, i jeftinije i skuplje, i moćnije i amaterske, jeste u tome što od svake karakteristike uzima ono najbolje i predstavlja zlatni presek cene i kvaliteta koji , jednostavnosti i mogućnosti, robusnosti i prezentacije. 

 

O FabLabs platformi

 

FabLabs je globalna mreža za izradu prototipova u cilju inovacije i pronalazaka, a MIT je, između ostalog, podržava i listom preporuka za uređaje i opremu u svim laboratorijama - FabLab equipment list.

Ova lista preporučuje lasere, CNC mašine, 3D štampače, glodalice i prateću opremu za mrežu od više stotina laboratorija u preko 30 zemalja, u kojoj su i tri laboratorije iz Srbije (dve u Beogradu i jedna u Valjevu). 

 

 

Na ovu temu pisao je poznati portal o 3D štampi Fabbaloo u tekstu o 3D Wox štampačima u kom ističe da je reč o jednom od najistaknutijih štampača zbog svoje jednostavnosti, pouzdanosti, kvaliteta štampe i pristupačne cene.

Fabaloo ističe da se kvalitet često približava daleko skupljim uređajima i da je to doprinelo da se nađe i na prvom mestu MIT preporuka za 3D štampače.

Saznajte više o Sindoh 3DWox 3D štampaču: