3D štampa i brizganje plastike

Kompanija: Bi-Link case, SAD

Delatnost: proizvodnja i inženjering:

3D štampač u upotrebi: ProJet 3500 HD Max

Svrha: Proizvodnja kalupa za injekciono livenje plastike i uzoraka

Rezultat: 

  • Čvršći matrijal: ProJet 3500 HD Max kreira profesionalne, čvrste plastične delove koji se koriste kao kalupi za livenje, koristi specijalne VisiJet® M3 materijale i nudi plastiku sa velikim izborom boja i transparentnosti koja otvrdnjavapod pod UV svetlošću . Zaposleni kažu da taj metarijal čini kalupe još čvršćim nego originalni materijal.
  • Ušteda vremena: Ranije su klijenti čekali po nekoliko nedelja na testiranje alata i delova, a sada je to vreme skraćeno na tri dana!
  • Modeli izrađeni od strane Bi-Link-a su izliveni od istih materijala koje koriste njihovi klijenti kao što su LCP, polikarbonat, polistiren i drugi elastomerni ili termoplastični materiali. Bi--Link je čak razvio kalupe za livenje delova u koje se insertuju metalni delovi tokom livenja. 
  • Proizvode delove od materijala koji se inače koristi u proizvodnji, tako da nema modifikacija i trošenja dodatnog vremena.
  • Materijal je otporan na visoke temperature i pritisak (više od 320 C) .
  • Složeni oblici, stezni probor, alati za livenje sa insertima, hibridni alati, termoformiranje — Bi-Link štampa delove veličine do 26 cm, a oko 200 delova može da se proizvede od tipičnog kalupa proizvedenog pomoću  ProJet 3500 HD Max 3D štampača. Klijent koji preda CAD fajl uveče, već ujutru može da proizvodi delove uz pomoć odštampanog kalupa.
  • Kalupi i delovi nisu limitirani u složenosti - Bi-Link efektivno štampa duboke navoje i useke, male otvore, inserte za stezanje u kalupu, tanke zidove, mala podsecanja i fine zupce od 1.5mm.
  • U Bi-Link-u kažu “Mi zahtevamo od 3D štampe isti kvalitet delova koji bismo dobili iz klasičnog kalupa. Sve što može da se proizvede klasičnim procesom, možemo da proizvdemo uz pomoć kalupa kreiranog uz pomoć 3D štampača - od željenog materijala, za manje para i petinu vremena!“.